Lívanečky s lesními plody

března 23, 2018


Lívanečky s lesními plody, arašídovým máslíčkem, banánem a kapkou javorového sirupu je přesně to, co potřebuju, když chci krásný start do nového dne.


Potom, co jsem ochutnala ty nejlepší lívance na světě (bylo to zrovna v Camden town marketu v Londýně), jsem si s lívanci začala docela hrát. Jenže je pro mě stěžení moje bezlepkové dieta, ale jak jsem zjistila, není to takový problém. Žádná alergie mě nedonutí přestat jíst lívanečky - obzvlášť tyhle banánové s ovocem a arašídový máslem.

Lívanečky jsou naše oblíbená nedělní snídaně, která vyčaruje úsměv na tváři. Nejlepší je, že tyhle by se neměly lepit k pánvi, mě šly pokaždé obracet moc pěkně. Jsou za chvilinku hotové (přece jenom dáte všechny ingredience do mixéru a hned pak je smažíte).

A hlavně - chutnají skvěle!


Na 1 hladovou porci (na 8 lívanečků):

5 lžic ovesných vloček
1 bílek
lžička prášku do pečiva 
půl banánu 
hrst lesních plodů
podle chuti špetka vanilky
lžička arašídového másla - nemusí být
kokosový olej nebo ghí na smažení

Všechny suroviny kromě lesních plodů dáme do mixéru a mixujeme do hladké konzistence. Těsto přelijeme (nebo překydneme :) do misky a opatrně vmícháme lesní plody.

Na pánvi s troškou tuku smažíme menší lívanečky. Já je obracím, až když jsou nahoře takové bublinky.

Lívanečky podáváme s lesními plody, zbylým banánem a arašídovým máslíčkem!




You Might Also Like

3 komentářů

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  2. To je fakt krásný! :) Podobné lahůdky dělá moje oblíbená Zelenkova cukrárna v Praze. Bohužel jsme se tam teď s přítelkyní kvůli práci dlouho nedostali, vlastně naposledy někdy vloni, ale doufáme, že nám bude během prázdnin přát osud a podíváme se tam a dáme si jejich skvělé dorty. Už se mi na ně sbíhají sliny. Jinak skvělá práce. .)

    OdpovědětVymazat

recent posts

Like us on Facebook

Flickr Images