Palačinky naslano

března 18, 2018



Palačinky nemusí být jen nasladko! A už vůbec ne zlatavé, ale křiklavě zelené...

Jojo. Já vím že jedovatě zelené palačinky prostě vypadají divně, ale jsou boží. Proč? Za prvé, chutnají skvěle. Chuť špenátu není moc výrazná, ale i tak jsou palačinky chuťově zajímavější. A za druhé, kdo by nechtěl mít zelenou hostinu? Palačinkovou zelenou hostinu? Mě ta jejich barva prostě baví!

Tenhle recept jsme poprvé vařily s mojí ségrou a hrozně nám zachutnal. Napadlo nás nechat na palačinkách roztéct mozzarelu společně s rajčaty a italským kořením. Byly jsme z toho úplně paf! Palačinky totiž chutnaly docela jako nějaká pizza. Pak jsme zkoušely i jiné verze - třeba s houbami a kozím sýrem nebo s náplní ze sušených rajčat a balkánského sýra. Všechno bylo super! A protože teď už je to taková naše jistotka, dělají nám radost pravidelně.



Palačinky dělám podle tohoto receptu, a jsou fakt boží, boží!

Na náplň do palačinek:
mozzarella 
rajčátka
rajčatová polpa
bazalka
jakákoli zelenina

Půlku hotové palačinky pomažeme rajčatovou polpou, pak přidáme mozzarelu a rajčata (na 1 malou palačinku asi 2 mini mozzarely a 2 cherry rajčátka), bazalku a případně i jiné italské koření. Palačinku přeložíme a necháme smažit, po chvíli ji opatrně obrátíme a smažíme z druhé strany.

Palačinkové "pizzy" podáváme teplé. 

Tak dobrou!



You Might Also Like

0 komentářů

recent posts

Like us on Facebook

Flickr Images