Palačinky naslano
března 18, 2018
Jojo. Já vím že jedovatě zelené palačinky prostě vypadají divně, ale jsou boží. Proč? Za prvé, chutnají skvěle. Chuť špenátu není moc výrazná, ale i tak jsou palačinky chuťově zajímavější. A za druhé, kdo by nechtěl mít zelenou hostinu? Palačinkovou zelenou hostinu? Mě ta jejich barva prostě baví!
Tenhle recept jsme poprvé vařily s mojí ségrou a hrozně nám zachutnal. Napadlo nás nechat na palačinkách roztéct mozzarelu společně s rajčaty a italským kořením. Byly jsme z toho úplně paf! Palačinky totiž chutnaly docela jako nějaká pizza. Pak jsme zkoušely i jiné verze - třeba s houbami a kozím sýrem nebo s náplní ze sušených rajčat a balkánského sýra. Všechno bylo super! A protože teď už je to taková naše jistotka, dělají nám radost pravidelně.
Palačinky dělám podle tohoto receptu, a jsou fakt boží, boží!
Na náplň do palačinek:
mozzarella
rajčátka
rajčatová polpa
bazalka
jakákoli zelenina
Půlku hotové palačinky pomažeme rajčatovou polpou, pak přidáme mozzarelu a rajčata (na 1 malou palačinku asi 2 mini mozzarely a 2 cherry rajčátka), bazalku a případně i jiné italské koření. Palačinku přeložíme a necháme smažit, po chvíli ji opatrně obrátíme a smažíme z druhé strany.
Palačinkové "pizzy" podáváme teplé.
Tak dobrou!
0 komentářů