Palačinky naslano

března 18, 2018



Palačinky nemusí být jen nasladko! A už vůbec ne zlatavé, ale křiklavě zelené...

Jojo. Já vím že jedovatě zelené palačinky prostě vypadají divně, ale jsou boží. Proč? Za prvé, chutnají skvěle. Chuť špenátu není moc výrazná, ale i tak jsou palačinky chuťově zajímavější. A za druhé, kdo by nechtěl mít zelenou hostinu? Palačinkovou zelenou hostinu? Mě ta jejich barva prostě baví!

Tenhle recept jsme poprvé vařily s mojí ségrou a hrozně nám zachutnal. Napadlo nás nechat na palačinkách roztéct mozzarelu společně s rajčaty a italským kořením. Byly jsme z toho úplně paf! Palačinky totiž chutnaly docela jako nějaká pizza. Pak jsme zkoušely i jiné verze - třeba s houbami a kozím sýrem nebo s náplní ze sušených rajčat a balkánského sýra. Všechno bylo super! A protože teď už je to taková naše jistotka, dělají nám radost pravidelně.



Palačinky dělám podle tohoto receptu, a jsou fakt boží, boží!

Na náplň do palačinek:
mozzarella 
rajčátka
rajčatová polpa
bazalka
jakákoli zelenina

Půlku hotové palačinky pomažeme rajčatovou polpou, pak přidáme mozzarelu a rajčata (na 1 malou palačinku asi 2 mini mozzarely a 2 cherry rajčátka), bazalku a případně i jiné italské koření. Palačinku přeložíme a necháme smažit, po chvíli ji opatrně obrátíme a smažíme z druhé strany.

Palačinkové "pizzy" podáváme teplé. 

Tak dobrou!



You Might Also Like

1 komentářů

  1. Palačinky naslano jsou skvělý nápad, jak oživit klasiku a udělat z ní plnohodnotný oběd nebo večeři. Líbí se mi, jak v článku nechybí různé tipy na náplně – slané kombinace mají neskutečný potenciál. Já osobně bych do těsta přidal špetku mletých chilli papriček Chipotle, aby už samotná palačinka měla jemný říz. Díky za inspiraci, určitě tento recept zařadím do svého jídelníčku!

    OdpovědětVymazat

recent posts

Like us on Facebook

Flickr Images