ovesná kaše s karamelizovaným banánem

března 18, 2018



Snídaně, kterou bych mohla jíst do nekonečna.



Proč? Protože se dá připravit v jakémkoli ročním období, nejsou v ní žádné speciální ingredience a je rychlá. A hlavně ten karamelizovanej banán! Stává se sice, že vypadá jako... no, jako kejda, ale vždycky chutná skvěle! Většinou ho smažím na ghí nebo kokosovém oleji a javorovém sirupu, ale i tekutý med a máslo poslouží skvěle. Pro lepší chuť přidávám ještě skořici.

Tak tady je recept na sladké ráno.



Na 1 porci:
4 lžíce ovesných vloček
1/2 -1 hrnek vody nebo mléka (pokud s vločkami začínáte, doporučuju spíš mléko)
půl banánu
hrst lesních plodů (podle chuti)

Na karamelizovaný banán:
půl banánu
lžička kokosového oleje nebo ghí
2 lžičky javorového sirupu
špetka skořice

Nejdřív nasypeme vločky do rendlíku, zalijeme je vodou nebo mlékem a přidáme půlku rozmačkaného banánu (já nejraději tuhle ovesnou kaši vařím s vodou, protože s mlékem je na mě moc hutná). Kaši necháme vařit do zhoustnutí. Pokud budou vločky moc tuhé, přilijeme ještě trochu nějaké tekutiny.

Na malé pánvičce rozehřejeme kokosový olej nebo ghí společně se sirupem a skořicí. Jakmile směs začne bublat, přidáme na tlustší plátky nakrájený banán. Smažíme, dokud banán nezíská zlatavou barvu a vzniklý sirup nezkaramelizuje na banánu.

Do hotové kaše vmícháme lesní plody a přelijeme jí do misky. Nakonec přidáme karamelizovaný banán a baštíme! Podle chuti můžeme dosladit, případně přidat oříškové máslo nebo nějaká semínka.

Tak dobrou!


You Might Also Like

0 komentářů

recent posts

Like us on Facebook

Flickr Images