ovesná kaše s karamelizovaným banánem
března 18, 2018
Proč? Protože se dá připravit v jakémkoli ročním období, nejsou v ní žádné speciální ingredience a je rychlá. A hlavně ten karamelizovanej banán! Stává se sice, že vypadá jako... no, jako kejda, ale vždycky chutná skvěle! Většinou ho smažím na ghí nebo kokosovém oleji a javorovém sirupu, ale i tekutý med a máslo poslouží skvěle. Pro lepší chuť přidávám ještě skořici.
Tak tady je recept na sladké ráno.
Na 1 porci:
4 lžíce ovesných vloček
1/2 -1 hrnek vody nebo mléka (pokud s vločkami začínáte, doporučuju spíš mléko)
půl banánu
hrst lesních plodů (podle chuti)
Na karamelizovaný banán:
půl banánu
lžička kokosového oleje nebo ghí
2 lžičky javorového sirupu
špetka skořice
Nejdřív nasypeme vločky do rendlíku, zalijeme je vodou nebo mlékem a přidáme půlku rozmačkaného banánu (já nejraději tuhle ovesnou kaši vařím s vodou, protože s mlékem je na mě moc hutná). Kaši necháme vařit do zhoustnutí. Pokud budou vločky moc tuhé, přilijeme ještě trochu nějaké tekutiny.
Do hotové kaše vmícháme lesní plody a přelijeme jí do misky. Nakonec přidáme karamelizovaný banán a baštíme! Podle chuti můžeme dosladit, případně přidat oříškové máslo nebo nějaká semínka.
0 komentářů