Batáty s grilovaným tempehem a kapustičkami
dubna 08, 2018
Když jsem byla malá , můj táta byl makrobiotik. No možná to je super, pokud vám zrovna není 7 let, kdy všechny děti okolo vás jedí sladkosti a rohlíky s máslem a šunkou. No a já jsem jedla ke snídani nějaké rýžové kaše, k obědu jsem musela jíst nějaké nevábné rizoto s žampiony a na večer nějaké divné pečené sladké brambory. Samozřejmě že jsem to nenáviděla! Chtěla jsem jíst brambory s řízkem, a ne nějaký batáty! Ale když mi je táta nutil častěji a častěji, začaly mi docela chutnat. Docela hodně. A na všechny způsoby!
Já je mám ale asi nejradši pečené. Protože pak vynikne jejich přirozené sladká chuť. S tempehem a kapustičkami je to večeře která zasytí a chutná (pokud vám teda chutnají ty kapustičky:)
Na 1-2 porce
1 větší batáta
třetina uzeného tempehu
půl hrnku kapustiček
římský kmín
sůl, pepř, olivový olej
Troubu předehřejeme na 200°C. Batáty buď řádně očistíme, nebo oloupeme. Nakrájíme je na plátky.
Na plech vyskládáme nakrájený batát a přidáme trošku olivového oleje, sůl pepř a římský kmín. Batáty v ruce promasírujeme, aby do sebe dostaly všechny ty dobré chutě a dáme je péct do trouby asi na 40 minut.
Mezitím si nakrájíme tempeh na malé kousky a kapustičky na poloviny. Po dvaceti minutách co jsou batáty v troubě, přidáme k nim na plech i kapustičky a tempeh. Kapustičky pokapeme olejem a osolíme a opepříme.
Všechno pečeme ještě dalších dvacet minut - tempeh by měl být křupavý, batáty měkké a kapustičky opečené.
Tak dobrou!
Tak dobrou!
2 komentářů
Gila River Casinos & Resorts - Dr. Maryland
OdpovědětVymazatExplore 안동 출장안마 our guide to Gila River 남양주 출장마사지 Casinos and Resorts in 세종특별자치 출장안마 Dr. Maryland 아산 출장안마 with Dr. MD. Discover the latest casinos, 양주 출장샵 slot machines, live entertainment,
Batáty máme doma hodně rádi, protože nám klasické brambory zase tak nejedou. A navíc se s nimi dá dělat spousta jiných věcí. Vyzkoušejte si třeba udělat z nich takovou směs, do které přidáte gin a celé to zarestujete. Ale musí to být fakt kvalitní alkohol, aby vám tam udělal takovou tu typickou ginovskou hořkost, která se ale velmi dobře pojí s těmi batáty.
OdpovědětVymazat