Makovo-mrkvová ovesná kaše s blumou

listopadu 05, 2017

Modelka na fotce (ta krásná kočka, která dělá, co se jí zlíbí(: Lotka, Křen na fotce (ta, co drží jídlo): Julie Oříšková



Snídaně na podzimní ráno, někam do pelíšku s kávou a mazlivou kočkou. Ideální start do podzimního dne zaručen!



No coby ne - mák, sladká mrkvička, med, skořice a bluma, k tomu pohodlí domova a někdo, kdo vás má rád - třeba kočka. Ještě ke všemu kaše zahřeje, a my se můžeme koukat na namrzlé střechy z pohodlí domova a říkat si, že  ten podzim nakonec nijak špatný není...



Počet porcí:1

Kaše:
čtvrt hrnku ovesných vloček (já preferuju jemně mleté)
2-3 lžičky mletého máku
1-2 hrnky vody, mléka nebo rostlinného mléka (nebo půl napůl mléko s vodou)
lžička skořice
1 lžička medu
1 malá mrkev nastrouhaná na jemno

Ovoce:
1-2 blumy

K podávání:
hrst oříšků nebo domácí granoly (na makovou kaši maková granola, ne? :)

Nejdřív do kastrůlku dáme vločky, hrušku, skořici a med a zalijeme vodou či mlékem. Potom vaříme, dokud kaše nezhoustne. Pokud se nám vypaří voda a vločky nejsou měkké a kaše není kompaktní, přilijeme vodu (nebo mléko). 

Mezitím do druhého kastrůlku dáme nakrájené blumy a hrušku, zalijeme trochou vody, přidáme med a vaříme, dokud ovoce nezměkne.

Kaši naservírujeme do misek, přidáme rozvařené ovoce a nakonec můžeme přidat oříšky nebo semínka podle chuti.

Dobrou chuť:)

P.S. moc dobré je do kaše přidat trošku másla nebo ghí anebo ořechového oleje. Kaše je pak trošku jemnější.


You Might Also Like

0 komentářů

recent posts

Like us on Facebook

Flickr Images