Makovo-mrkvová ovesná kaše s blumou
listopadu 05, 2017![]() |
Modelka na fotce (ta krásná kočka, která dělá, co se jí zlíbí(: Lotka, Křen na fotce (ta, co drží jídlo): Julie Oříšková |
Snídaně na podzimní ráno, někam do pelíšku s kávou a mazlivou kočkou. Ideální start do podzimního dne zaručen!
No coby ne - mák, sladká mrkvička, med, skořice a bluma, k tomu pohodlí domova a někdo, kdo vás má rád - třeba kočka. Ještě ke všemu kaše zahřeje, a my se můžeme koukat na namrzlé střechy z pohodlí domova a říkat si, že ten podzim nakonec nijak špatný není...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYPhMWzlXzIJTOZeEQzU1VNI7whlOIXFVYVHLA5XIAtMtoicEC858Q2Rjwcb-jZTLeKwVilJ26OtvqwEOtNW-YE0G1oUnIOhb79S9RV-Nlbm_gwZWbLeFpv7N4rgpaIQTppb8SOJ1fPHRs/s640/makovakase3.jpg)
Kaše:
čtvrt hrnku ovesných vloček (já preferuju jemně mleté)
2-3 lžičky mletého máku
1-2 hrnky vody, mléka nebo rostlinného mléka (nebo půl napůl mléko s vodou)
lžička skořice
1 lžička medu
1 malá mrkev nastrouhaná na jemno
Ovoce:
1-2 blumy
K podávání:
hrst oříšků nebo domácí granoly (na makovou kaši maková granola, ne? :)
Nejdřív do kastrůlku dáme vločky, hrušku, skořici a med a zalijeme vodou či mlékem. Potom vaříme, dokud kaše nezhoustne. Pokud se nám vypaří voda a vločky nejsou měkké a kaše není kompaktní, přilijeme vodu (nebo mléko).
Mezitím do druhého kastrůlku dáme nakrájené blumy a hrušku, zalijeme trochou vody, přidáme med a vaříme, dokud ovoce nezměkne.
Kaši naservírujeme do misek, přidáme rozvařené ovoce a nakonec můžeme přidat oříšky nebo semínka podle chuti.
Dobrou chuť:)
P.S. moc dobré je do kaše přidat trošku másla nebo ghí anebo ořechového oleje. Kaše je pak trošku jemnější.
P.S. moc dobré je do kaše přidat trošku másla nebo ghí anebo ořechového oleje. Kaše je pak trošku jemnější.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQH_zJUimNJzaesQ4I_VU9KDO4zFrMzIJ4d1ep4UPH7PfNL3lk5EsIHyl22PBOat1tByifHIcVtdZDbfHfyLfbyxpOEgP8thsV50G6oCFrPv9xVV23dO8BU8-F-wkRYJVdrbK5Of7nBn_j/s640/makovakase4.jpg)
0 komentářů