Ovesná kaše s mandlovým máslem a ovocem

února 02, 2018


Kaše, kterou můžete jíst v zimě i v teple, na jaře i na podzim, kdekoli a s kýmkoli.



Na mandlové ovesné už ujíždím pěkně dlouho! Celé loňské jaro jsem ji baštila ke snídani, a ani trochu mě neomrzela. Je krásně sytá a krémová po mandlovém másle, nakyslá po ovoci, díky oříškům je i křupavá.  Důležité je mít chutné a dobré mandlové máslo, pak už to jde samo.

Tak pojďme vařit!


Na 1 porci:
3 lžíce ovesných vloček
půl až tři čtvrtě hrnku rostlinného mléka/vody
2 lžičky mandlového másla (1 do kaše, jedna k podávání)
lžička javorového sirupu
půl lžičky vanilky

na ovoce:
1/4 hrnku lesního ovoce (nebo mraženého,podle sezony - na podzim jsou skvělé třeba švestky)
1-2 lžíce vody
špetka vanilky


na pražené oříšky:
hrst pekanových ořechů
hrst kokosových lupínků

Vločky si nasypeme do kastrůlku a zalijeme mlékem nebo vodou. S mlékem bude kaše krémovější.
Rendlík přesuneme na plotnu a vaříme pár minut, dokud kaše nezhoustne.

Mezitím si do druhého kastrůlku dáme ovoce a zalijeme ho trochou vody. Vaříme, dokud ovoce úplně nezměkne, já ho mám ráda rozvařené. Nakonec přisypeme vanilku.

Na pánvi si na sucho opražíme kokos a ořechy. Pozor ať se nepřipálí. Když jsou kokosové lupínky zlaté, pánev odstavíme z plotny.

Do kaše husté tak akorát vmícháme lžičku mandlového másla, vanilku a javorový sirup. 

Kaši nalijeme do misek, přelijeme ovocem a zbylým mandlovým máslem. Nakonec posypeme praženými oříšky a kokosem.

Kaše je nejlepší za slunečného rána, když se nikam nemusí. Anebo musí, to je jedno. Důležité je, abychom měli čas si kaši vychutnat.

You Might Also Like

0 komentářů

recent posts

Like us on Facebook

Flickr Images