Jablečné koláčky s arašídovým máslem
ledna 24, 2018Snad ani nejde popsat, jak miluju arašídové máslo. A jablka.
A pak se jednou stane, že mám hlad (nemám. tomu se říká chuť.). A právě díky arašmáslu a jablíčku se tenhle problém vyřeší rychle. Pro odlehčení přidáváme trochu tvarohu, pro čokoládovou verzi kakao. A pokud máme hodně dezertovou náladu, na vršek koláče naskládáme maliny. Mňam!
Když si chceme se ségrou udělat krásnou chvíli, namažu si tyhle sušenky. Pak Barča udělá čaj nebo kávu z moka konvičky. Naší svačinku přeneseme na stoleček, zachumláme se do deky. A Pak se máme krásně!
Na 1 porci:
1 jablko
1-2 lžíce tvarohu
1 lžíce arašídového másla
datlový sirup nebo med podle chuti
kakao
Na ozdobu:
semínka, oříšky, granola, sušené ovoce ... ale hlavně maliny!
Postup je primitivní. Jablka si nakrájíme na plátky tlusté asi 0,7 -1 cm a vykrojíme jádřinec.
V misce smícháme tvaroh, arašídové máslo a sirup/med. Pokud chceme, můžeme vytvořit čokoládovou verzi - přidáme prostě trochu kakaa.
Jablečné plátky pomažeme arašídovým krémem. Pak je ozdobíme. Na 100% doporučuju maliny a nasekané oříšky. Ideálně obojí.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEge6n-ICqafQK9znE2_UggLVl6CDhDqLuz0SoDmeLcqvQkRdzBaEEDwyFGkiknokWuU1UIjt_kge-KWtY2JiPhvz3A5w71pE638DOYQL1mfzuKKRHPQmJXCuMd6H2C4__sUhzSX0WvkisCa/s640/jable%25C4%258Dn%25C3%25A9su%25C5%25A1enky.jpg)
1 komentářů
Přiznám se, že spojit jablka s arašídy by mě asi nikdy nenapadlo. Ale jako proč by ne, myslím si, že to křupnutí arašídu by tam mohlo fungovat. Podobné experimenty se zákusky a dezerty dělá moje oblíbená kavárna v Jihlavě. Tam si dost často chodím pro inspiraci na pečení. :)
OdpovědětVymazat