Rychlo - chia pudink
ledna 03, 2018
Mám ráda chia semínka, mám ráda kokosové mléko, mám ráda ovoce, mám ráda oříšková másla a miluju kaše.
Z toho vyplývá, že chia pudinky musím mít opravdu ráda. Jenže, já nevím jak vy, ale já si nikdy večer nevzpomenu na namočení semínek, nebo si vzpomenu, ale jsem moc líná. Tak jsem v posledním roce jedla chia pudink dohromady asi čtyřikrát. Z toho dvakrát mi ho dělala ségra. Tak jsem si myslela, že mi prostě není souzený.
Pak jsem ale zkusila experiment. Když jsem našla čas, tak jsem zkusila chia semínka uvařit, s kokomlíkem, ovocem a ořechovým máslem. Mňam. A tak vznikla nejen moje oblíbená snídaně. Posypaná granolou a ovocem, popřípadě s troškou javorového sirupu. Mňam!
P.S. Je to fakt super snídaně! Moc dobře zasytí a k tomu ještě dobře chutná. Ozkoušeno na celý rodině!
Na 2 porce:
3 lžíce chia semínek
3/4 hrnku kokosového mléka (pokud ho mám z plechovky a je ztuhlé, dobře ho rozmíchám s trochou vody)
hrnek lesního ovoce (v zimě je lepší mražené ze zahrádky, než čerstvé, ale stříkané)
2 lžičky ořechového másla
podle chuti troška javorového sirupu (nebo jiného sladidla)
K podávání: ovoce, hrst domácí granoly nebo oříšků, ovoce
K podávání: ovoce, hrst domácí granoly nebo oříšků, ovoce
Do rendlíku nasypeme chia semínka a zalijeme je mlékem. Dobře promícháme a necháme asi 7 minut pod pokličkou vařit.
Přidáme lesní ovoce a zase vaříme. Pokud už by se nám konzistence kaše líbila, stačí už jenom přimíchat zbytek ingrediencí. Na hustší kaši musíme ještě chvíli počkat a až pak přimícháme trošku sirupu a ořechové máslo. Já mám nejradši máslo z mandlí nebo kešu, protože chuť kaše moc neovlivní (tak jako třeba arašídové), ale dodá jí báječnou konzistenci.
Kaši rozdělíme do misek, doplníme čerstvým ovocem a granolou, a pak už baštíme.
Tak dobrou!
Přidáme lesní ovoce a zase vaříme. Pokud už by se nám konzistence kaše líbila, stačí už jenom přimíchat zbytek ingrediencí. Na hustší kaši musíme ještě chvíli počkat a až pak přimícháme trošku sirupu a ořechové máslo. Já mám nejradši máslo z mandlí nebo kešu, protože chuť kaše moc neovlivní (tak jako třeba arašídové), ale dodá jí báječnou konzistenci.
Kaši rozdělíme do misek, doplníme čerstvým ovocem a granolou, a pak už baštíme.
Tak dobrou!
0 komentářů